Nykomling
0 inlägg
Är inne på 5 dagen med lchf nu och mitt humör är inte av denna värld! Sur och arg och deppig. Är det vanligt att man är så här i början pga av omställningen?Hur länge sitter det i?
Det beror på att hjärnan behöver en del kolhydrater. Prova öka kolhydratintaget något, det är inte meningen man ska behöva må dåligt.
Ja man mår skit den första tiden(för mig varade det ca 1 vecka men hade sen en släng senare då kroppen kom i ketros) inna kroppen kommer på att den skall andvända fett och inte kolisarna som energi. Men håll ut så skall du se du kommer må kanon sen om du inte är en av få som inte klarar LCHF kosten.Lycka till
Jag är en av de lyckliga som inte kände av några omställningsproblem varken när jag provade VLCD eller lchf, men de som har problem så verkar det gå över efter några dagar, sen kan det bero på hur du åt innan och för den delen vad du äter nu.Johan: Hjärnan behöver inte kolhydrater, om du inte har någon lämplig ny undersökning som visar annat än de senaste 100 åren av forskning...
Är det någon som sett en tjock Kenyan? Hur äter man där?"As you might expect, ugali furnished about 23 percent of the runners’ daily calories; after all, it’s the national dish of Kenya. There were some surprises in the dietary data, however. For example, just behind ugali in second place for calorie-provisioning was plain sugar, which provided about one out of every five calories (20 percent) consumed by the Kenyans over the course of the day.That’s right, the vitamin-free, mineral-free, “bad,” “simple” carb from which Americans are fleeing was consumed in Rather prodigious amounts, about 133.5 grams (534 calories) per day."http://majimbokenya.com/home/2009/06/30/eating-practices-of-the-best-endurance-athletes-in-the-world/Bara en tanke, att om man rör sig tillräckligt i vardagen så finns det utrymme för teskedsvis med rent socker.Ur artikeln:"In fact, it can be argued (from the quick-glycogen-replacement standpoint), that sugar is a rather-desirable nutrient (before you send me any angry letters on this topic, please look up the frequencies of type 2 diabetes in Kenya and the U.S.)"
Det är helt naturligt. Kroppen har ett förråd av kolhydrater och när du lägger om kosten till en kolhydratsnål kost så tvingas kroppen att plocka frånsitt förråd, för att försöka komma upp i de nivåer den är van vid. Efter ca en vecka är förrådet tomt och ”abstinensen” är ett faktum. Denna går oftast över på ca en vecka
jag klarade inte av att vara utan kolhydrater. min man undrade om jag hade UVI för jag var så snurrig coh konstig.men inte helt rätt att man inte behöver kolhydrater, för hjärnan behöver en del. kolhydrater bildar glukos och sen i sin tur pyruvat . och vissa männsikor har större behov av pyrutat än andra och jag är en av dom. kanske du med.jag håller med johan om att öka på intaget lite så mår du bättre!
Att vi inte skulle behöva kolhydrater har jag svårt att tro på, däremot så behöver vi med all sannolikhet inte så mycket kolhydrater som vi många gånger äter. Men att vi skulle klara oss helt utan kolhydrater tror jag är lika fel som att säga att vi skulle klara oss utan fett eller proteiner.Kroppen behöver lite av varje och jag är övertygad om att hur mycket varierar från person till person, vilket osså förklarar varför en "diet" eller livsstil inte passar alla. Jag försöker att äta efter lite av allt men inte alltid. Sen får motionen "stå" för resten och jag närmar mig sakta men säkert min målvikt på det sättet.Men ditt problem skulle även kunna vara ett tecken på absitens, dvs om du har ätit mycket kolhydrater tidigare och sen slutar "tvärt" med det så reagerar kroppen med absitens, precis som när man slutar tex röka.