Mycket engagerad
438 inlägg
Hej Jag är en sådan som kämpar att gå ner i vikt, men jag undrar det med Ägg? Jag brukar äta två ägg till frukost+plus något annat då vanligtvis knäckbröd med lätt leverpastje 10%, men har insett att det är ganska mycket fett i ägg? Ska jag dra ner på äggen? /mig
OBS: Jag följer ingen LCHF kost eller så jag äter av allt och räknar kcal och så...
Det finns ingen anledning att dra ner på äggkonsumtionen, om du i övrigt är frisk och mår bra. Tvärt om är ägg ett mycket bra livsmedel. http://tranastyrka.se/agg-forbattrar-resultatet-vid-diet/ http://traningslara.se/agg-ett-fantastiskt-livsmedel/
Hej tack för länkarna :) tack för svar mig
Precis som LadyG skriver finns det väldigt mycket nyttigheter i ägg! Om man jämför mängden kcal i ett ägg är det överlägset många andra livsmedel i näringsinnehåll! Och har man inte högt kolesterol kan man med gott samvete äta mycket ägg. Viktminskning handlar ju om att äta mindre kalorier än vad du förbränner så räknar du kalorier kan du ju äta i princip vad du vill så länge du inte överstiger ditt energibehov. Knepet är ju att välja bra livsmedel som ger mycket mättnad eftersom man har begränsat kaloriintaget. Dvs välja livsmedel med hög mättnadsgrad och få kalorier.
hej är schnitzel nyttigt eller
jag undrar om nån kan ge nån svar till mig. när jag har tränat så mycket och inte ätit så mycket som skulle gå man ner ändå eller.
Paneringen är väl vanligtvis vitt bröd och/eller mjöl tror jag (rätta mig om jag har fel här, jag gör så sällan schnitzel!), och den brukar suga åt sig en hel del av det fett man steker i så jag skulle faktiskt inte klassa någon form av panerad mat för nyttig ens i en vid bemärkelse.