icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Älgkött

Nykomling
0 inlägg
5 november 2015 08:39

Hej! En liten fråga ❓ Kan man byta ut nöt/gris mot älg/rådjur eller annat viltkött, är gift med en jägare, känns dumt att köpa kött när jag har frysen full. Tack på förhand!

  • Mycket engagerad
    294 inlägg
    5 november 2015 08:46

    Lever med en jägare jag med och vi har också frysen full ;) går utmärk att avända vilt till det mesta.. vi gör det, tex är lasagne på älgfärs och krydda med lite timjan och rosmarin är tex jäkligt gott :D 

  • Mycket engagerad
    294 inlägg
    5 november 2015 14:51

    Det är hittils bara köttfärslimpa som inte blev så bra på bara älgfärs, smuligt och torrt, så i de blanda vi 50/50 älg och fläskfärs :)

  • Veteran
    3269 inlägg
    5 november 2015 18:58

    Jag brukar också blanda fläskfärs med älgköttfärsen till alla rätter som jag gör på färs. Köttgrytor gör jag mycket och gammaldags rejäl köttsoppa m rotfrukter o potatis. Älg köttet är bra köt till sånt och behöver inte blandas m ngt. 

    Hjort/rådjur äter vi utan att blanda det med något det är så gott i sig.

    Vi är lyckligt lottade som har jägare i familjen.

    Lycka till med tillagningen!

  • Mycket engagerad
    294 inlägg
    6 november 2015 16:05

    Här äter vi älggryta idag :D Med rödbetor,kålrot, rotselleri, morötter, palsternacka , lök, salt, viltfond lagerblad,kryddpeppar och några enbär.. Luktar såå gott! grönsakerna kokas sönder så såsen blir lite tjockare och riktigt mustig :) Väntar på sambon nu bara så vi kan äta, gått hemma och luktat på grytan 3 timmar nu :D Inspirerad av detta recept: http://saltpeppar.se/hogrevsgryta-med-rotfrukter/

  • På gång
    23 inlägg
    14 november 2015 15:24

    Blanda i  Bacon i älgköttfärslimpan det gör vi blir gott.