Jag funderar på att ändra min kvällsmat då jag tycker den ofta innehåller för mycket kalorier. Det jag äter nu är A-fil + lätt a-fil med havrefras 2 smörgåsar (mellangrovt bröd) med becel, en med ost och en med skinka, gurka Varierar ibland påläggen med t.ex leverpastej, ägg, makrill i tomatsås. Ibland är det paprika eller tomat på i stället för gurkan. Jag vill gärna äta något som går lika fort att "ta fram" som det jag nu äter, alltså inte lagad mat. ÄR det mackorna som är det onyttiga? Om jag tar bort filen så får jag ju i mig mindre med kalk. Kanske man kan byta ut en av mackorna men mot vad?
Veteran
1092 inlägg
Jag brukar äta en Modifast, färdigt pulver som man köper på apoteket, att blanda med vatten. Enkelt och gott.
Blir tyvärr inte mätt på sånt. Då slutar det med att jag äter ändå en timme senare
Jag ser smör som pålägg. Alltså om jag har bregott på så har jag inget annat. Om jag ost på så har jag inget annat (men skulle mycket väl kunna lägga på gurka, tomat, paprika eller dylikt - som jag inte räknar som pålägg). Frågan är hur mycket det gör i kaloriskillnad för dig att ta bort Becelen. Jag brukar ibland ta ett äpple som jag juliennar (alltså strimlar i mandolin), en rejäl klick minikeso och en sked vaniljkesella. Gott och mättande och kalorisnålt. Vill man så kan man ju pudra över lite kanel så har man ju nästan äppelpaj med vaniljsås :)
Vill du ha mindre mängd kolhydrater och mer mängd protein så skippa Havrefrasen och smörgåsarna. Blanda i eller byt ut filen mot kvarg (=Kesella) och ha istället i lite frukt eller bär. Kanel funkar bra att krydda med. Och så ät ett ägg till istället. Eller blanda en god röra med ägg, keso, lite grönsaker och kryddor.