icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Är det nyttigare att äta glutenfri kost??

Nykomling
2 inlägg
7 mars 2012 12:17

Har funderat på om det kan vara bättre att äta av min dotters glutenfria bröd och pasta än det "vanliga" brödet och pastan. Någon som vet hur det kan vara??

  • Veteran
    1354 inlägg
    7 mars 2012 13:27

    Vad menar du med "nyttigare"? Om du är glutenintolerant så är det ju nyttigare, förstås. Men om du med den frågan undrar om det är färre kalorier eller kolhydrater i glutenfritt bröd och pasta så är det ju bara att jämföra de glutenfria alternativen med de du vanligen äter.

  • Mycket engagerad
    201 inlägg
    7 mars 2012 18:17

    Nej det är sämre ur GI-synpunkt med glutenfritt.

  • Nykomling
    2 inlägg
    8 mars 2012 12:04

    Ja, jag menade förstås ur GI-synpunkt. Och det var ju tråkigt att det är sämre om man äter GI. Som jag skrev så är det inte jag som måste äta glutenfritt, jag bara funderade på om det kan vara ett bättre alternativ mot vanlig pasta och bröd.

  • Mycket engagerad
    181 inlägg
    8 mars 2012 15:28

    det är ingen större skillnad på mängden kolhydrater gällande glutenfritt/gluten-kost. så ät ditt vanliga istället... glutenfri mat är ju dessutom väldigt mycket dyrare.

  • Utmärkt medlem
    555 inlägg
    8 mars 2012 18:44

    Jag är glutenintolerant sedan -95 och sedan jag började med LCHF så är min mage kanon, jag bakar mitt eget LCHF-bröd, kanske inte är så väldigt strikt LCHF:are för jag äter i princip lika mycket fett som protein men lite kolhydrater. Har ätit GI förr i tiden men jag blev inte bättre i min mage och ett tag var det så illa att jag kunde få springa på toan massor med gånger och även ibland ha binda på mig på natten så det inte skulle läcka. Det bara rann. Så just nu är jag överlycklig att jag mår så bra i min mage och är helt normal igen, sen kan jag hålla med om att glutenfritt är väldigt dyrt med.