Jag har gått sakta från vlcd till lchf och har trappat upp kalorierna så att vikten jag gått ner inte ska komma tillbaka. Det är bra så här långt. Men nu är jag van vid att räkna kalorier och jag blir nervös över att gå upp eftersom lchf naturligtvis innehåller mer kcal. Ska jag hålla på 1200 kcal/dag som uträknat eller kan jag gå över lite? Som det är nu så kommer jag fort upp till det om jag ska äta hela dagen. Imorse åt jag 62 gram bacon och 3 äggvitor (tänkte att det var mindre kcal än hela ägget) Jag blev inte mätt och nu kurrar magen igen. Kan jag äta igen bara efter någon timme? Kan jag småäta typ fet ost och te med grädde i utan att vara nervös att all vikt kommer tillbaka? Jag vet att Lchf funkar men jag är lite nervös ändå.
Mycket engagerad
142 inlägg
När man är ny på LCHF är det mer fokus på att låta kroppen ställa om, och visst kan man bli hungrigare i början eftersom det är mindre mängd mat i magen, men kalori - och näringstätt så kroppen blir nöjd. Det är mest utfyllnaden som man saknar i början tills magsäcken dragit ihop sig, och det brukar jag själv lösa med att äta mycket bladgrönsaker att fylla ut med, och så får du i dig fibrer också som är viktigt så du inte blir förstoppad. Visst kan du öka kalorierna lite tills du vant dig, möjligtvis kan du gå upp några hekto första veckan men marginellt, när du har vant dig så kan du sänka ner till 1200 igen :) De flesta går faktiskt ner redan första veckan trots högt kaloriintag eftersom du blir av med kolhydratvatten när kroppen töms på glykogendepåer. Och ät äggulan! Det är där alla vitaminer finns. Strunta i kalorierna, ett ägg innehåller mellan 85-100 kcal och det är inte så förtvivlat mycket.
Jag säger som föregående talare, du behöver inte fokuserar på kalorierna. Försök även att äta tre större mål så du "slipper" småäta. Ät även gulan på ägget. Den mättar bra tack vare att den innehåller mestadels fett och innehåller många viktiga vitaminer och mineraler.
Tack för svaren!