Äter nu enligt lchf och de funkar mycket bra, är mätt länge och inte sugen på något sött eller socker alls..Men har börjat att bli sugen på mer ren mat tex grönsakssoppor och fruktsmoties, vet inte riktigt hur jag skall göra..känns som jag kanske behöver ha nån dag i veckan då jag äter lite mindre fet mat.. Men då blir de ju inte lchf och ja de är klurigt hur jag skall göra.. Är de någon annan som har nånon ide kring detta så skriv gärna... Någon som jag jobbar med tycker jag skall gå över att äta efter viktväktarna men jag vet inte de..Jag mår ju bra av att inte äta kolhydrater iallafall potatis,ris bröd mm.. De jag kan äta nån gång är ju gi hårdbråd eller dinkel pasta nån gång i månaden.. kommentera gärna Kram
Utmärkt medlem
682 inlägg
Jag har tänkt som du att vissa dagar (ett fåtal) äta mer kolhydrater. Dessa dagar kommer jag att äta 500-600 kcal mindre o väldigt lite fett. Jag tror nämligen att kombinationen fett OCH kolhydrater samtidigt inte funkar.Så dagar med få kolhydrater mera fett o dagar med mera kolisar mindre fett. Man får helt enkelt prova sig fram tll vad som fungerar. Det är ju lite individuellt till hur vi alla fungerar beroende på gentiska arv, miljö, jobb, fysisk och psykisk hälsa.
Alternativet till LCHF är väll Gi kost. Som LCHF:are sedan 2 år äter jag då och då LCHF smoties med Turkiskyoghurt ,grädde och några hallon,blåbär eller vinbär. Under sommaren äter jag enstaka gånger jorgubbar,vinbär, krusbär, rabarber, äpple el plomon då vi har det på kolonin. Ja det märks på mig direkt så man får ta det eller välja bort dem. Äter mer rent kött och fett den tiden. Lycka till med ditt val
Hej!Jag levde strikt efter LCHF i 8 veckor innan jag gav upp. La om min kost helt och började träna men gick bara ner 3 kilo på dem 8 veckorna. Det gick för långsamt efter att ha offrat så mycket! Jag kände också ett extremt sug efter frukt. Det sjuka är ju att frukt är ju inte onyttigt i alla andra dieter men i LCHF kan du inte äta det då det höjer blodsockret. När du äter LCHF så håller du blodsockret på en jämn nivå och därför känner du inget sötsug. Om du börjar äta frukt höjer du blodsockret och du får då dalar då du kommer känna sötsug. Jag kan rekommendera tallriskmodellen istället. Då får du äta allt, men du drar ner på fettet. Väljer nyttigt fett och mindre portioner. Sen äter du också regelbundet så du håller blodsockret på en jämn nivå. Kroppen hinner då också förbränna maten du stoppar i dig eftersom du äter ofta och lite.
Det finns en variant till som många av oss kallar för LCNF = Normalfett och inga stärkelserika kolhydrater. För mig personligen så funkar den här varianten bäst och jag hamnar på ca 1500 kcal per dag (med en klick fett per måltid runt 1800-1900 kcal). För den som är intresserad så innebär mitt sätt att det blir 3-4 frukter per dag tillsammans med proteiner fördelat på frukost, lunch, middag och 2-3 mellanmål per dag. Mellanmål: 1 frukt och något proteinrikt, kokt ägg tex Frukost: 1 banan (slipper kramperna i benen om jag äter en banan per dag) 2,5 dl mild yogart, 10 st hackade nötter, 1 st kokt ägg, 1 stor kopp kaffe. Lunch och middag består av alla sorters grönsaker, kalla och varma tillsammans med 100- 150 gr protein i form av fågel, fisk, räkor och kött en klick dressig av något slag. Körde igång en ny period på nyårsdan och jag har hittills tappat 4,8 kg, drog igång träningen i dag och vet att det betyder viktuppgång till en början men till sist så tror jag att det kommer att gå neråt så länge det inte blir en liten smakbit av något rikt på stärkelser. Det är alltid det som sabbar för mig och jag får ett långvarigt viktstillestånd istället för viktnegång.
Tack för era svar ja jag får ta och fundera..idag drack jag lite apelsin jocie och oj vad kolhydraterna sköt i höjden.. Ja de är ju så att man inte skall blanda som ni skriver.. jag behöver inte gå ner speciellt mycket ca 1kilo och de lär jag kunna fixa.. Sen måsta jag hälla vikten tills jag får min op.. Tack än en gång