Nykomling
0 inlägg
Tips på hur man ersätter mandel och hasselnötter, då jag är allergisk.
Jag tål cashewnötter som ju inte är då bra. Jordnötter, pecannötter, pistagenötter....
massorav recept är baserade på nötter, mandelmjöl mm.
mvh Inger
I vissa fall kan man utesluta nötterna helt ur recepten eller ersätta med solrosfrön i de fall man behöver själva konsistensen. Havregryn brukar kunna fungera som konsistensgivare i vissa fall, beroende på vilken diet du följer (är det LCHF fungerar inte det). I maträtter som innehåller jordnötter kan man använda rostade sojabönor (om man tål soja, inte alla nötallergiker tål soja!). Men jag vet inte om det fungerar att baka med dem.
Det finns förstås Pofibrer och Fibrex också, som jag inte hunnit testa så jag har inte den blekaste hur de påverkar slutresultaten men de ska vara nöt- och mandelfria så vitt jag vet.