icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Alternativ till gräddfil...

Mycket engagerad
333 inlägg
6 januari 2011 16:26

...när man ska göra dip gjord på OLW eller Estrellas färdiga dippulver. Det blir så mycket kalorier och fett med vanlig gräddfil... Tips på vad man kan byta ut den mot? Är det någon som har recept på egengjord dip att dippa grönsaker i är det också välkommet :)

  • Mycket engagerad
    209 inlägg
    7 januari 2011 17:16

    Låt den naturella yoghurten rinna av i ett kaffefilter så blir det inte så blaskigt.

  • Mycket engagerad
    153 inlägg
    7 januari 2011 17:40

    Ja, så brukar jag också göra, och då går det bra med naturell lättyoughurt. Man kan ha den till dip, till olika örtsåser, till tsatziki eller vad man vill. Jättegott!

  • Veteran
    8084 inlägg
    7 januari 2011 18:10

    Jag kör med lättfil, men tar mindre mängd bara. 2 dL i st f 2,5 till Estrella. Jättegott med grönsaker! Oj vad sugen jag blev, länge sedan jag åt dip!

  • Utmärkt medlem
    999 inlägg
    7 januari 2011 20:06

    turkisk naturell yoghurt använder jag till nästan allt..även till dipp

  • Mycket engagerad
    333 inlägg
    8 januari 2011 16:20

    Har nu köpt hem både kvarg och Turkisk yoghurt, ska bli spännande att prova!

  • Veteran
    1881 inlägg
    8 januari 2011 17:25

    Turkisk yoghurt är jättegott men vill du ha mindre kalorier och fett än i gräddfil då är det nog fel val då skillnaden är marginell. Annars är det väldigt gott som mellanmål med lite honung på men det drar lätt iväg kalorimässigt tyvärr.

  • Mycket engagerad
    349 inlägg
    8 januari 2011 20:18

    Hej, ja jag menar paprikapulver.