Mycket engagerad
114 inlägg
Har verkligen försökt att gilla blomkålsmos men det går inte. Nån som har förslag på vad jag kan ersätta den med? Inte broccolimos heller.
Våtkålsmos går att göra också, eller gräddstuva våtkålen, eller gör en coleslaw? Zucchini är gott att gratinera med ex. tomat och mozzarella eller skriva den med en osthyvel och steka så att det blir som pasta.
Har du provat att mixa broccoli och blomkål till mos? Eller du gillar inget av smakerna?
Beror på hur strikt LCHF du vill köra? Jag gör mos på potatis+blomkål+broccolli, 1 potatis och resten blomkål/broccolli. Tycker det blir jättegott men jag äter inte LCHF utan mer åt GI hållet.
Det kan bero på hur man gör den och vad man blandar upp den med. Jag tyckte inte heller om blomkålsmos, broccolimos gick dock bra, tills jag provade att blanda ihop det med en burk philadelfiaost. Blomkål ska inte mixas, då blir den lätt besk. Den ska mosas med en potatisstöt. Gillar man inte kokt blomkål kan man prova att råriva den. Om man river blomkålen blir den lite som ris i utseende och konsistens.
Jag har inget problem med kokt blomkål. Jag har testar både broccoli & blomkålsmos men ingen hit. Har haft Philadelphiaost i fler gånger så det är antagligen konsistensen & smaken. Har aldrig varit så förtjust i mos. Äter inte potatis så jag gör nog hellre en coleslaw istället eller om jag provar en gång till först eftersom jag har använt mixer. Hur gör man vitkålsmos? Och hur gräddstuvar man vitkål?
Både konsistens och smak påverkas av mixer (kan bli seg/klistrig och besk). Så prova att stöta den till mos istället.