icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Att ersätta ägg?

Nykomling
1 inlägg
3 april 2011 20:05

Hej Är ny här och är intresserad att komma igång och pröva att lägga om mina matvanor och testa någon av dom färdiga veckomatsedlarna, men jag är överkänslig mot framför allt ägg och undrar om ni har bra förslag på vad man kan ersätta dom med?!...

  • Mycket engagerad
    328 inlägg
    3 april 2011 20:23

    Kvarg har ju precis samma proteinhalt, och man brukar ju ersätta ägg i degar med kvarg? Men antar att det beror på vilken diet du tänker prova.

  • Nykomling
    1 inlägg
    4 april 2011 23:14

    Tack för ditt svar, fast det känns nog lite motigt att äta det som frukost får väl fortsätta med keso tills vidare...

  • Mycket engagerad
    328 inlägg
    5 april 2011 09:15

    Fast LIDL´s kvarg är ganska god, skivar banan till och lite hackade nötter så har du en väldigt bra frukost. :) Brukar söta min kvarg med agavesirap som har 5 ggr lägre GI-index än socker och sötar mer. Lite rent vaniljpulver i så blir det nästan efterrättskänsla! :P Men som sagt, vet inte om det är LCHF du äter enligt, och då är LIDL´s kvarg för fettsnål. Trodde aldrig jag skulle lära mig gilla kvarg, men när jag slapp Arlas, som jag tycker är sur som attan, så gick det bättre. Ett annat trick är att spä den med vatten om du vill ha mer yoghurt-konsistens. Värst vad jag fortsatte mala om kvarg! Haha! :)

  • Veteran
    3541 inlägg
    5 april 2011 21:00

    Jag kan bara hålla med Greebo. Jag hade svårt för kvarg till en början men tärnade ner äpple och kryddade med kanel! Kvarg är ju "koncentrerad" filmjölk, så att äta det till frukost borde inte vara konstigt. Vill man annars ha mer protein är väl proteinpulver ett alternativ, att göra smoothie av o.dyl.

  • Mycket engagerad
    328 inlägg
    5 april 2011 22:49

    Aha, är det det kvarg är, visste faktiskt inte att det var besläktat med filmjölk! Man lär sig något nytt varje dag. :P Mait: Köper du Arlas eller LIDL´s? Och vilken föredrar du?

  • Veteran
    3541 inlägg
    6 april 2011 21:56

    Greebo. Det enda vi handlar på Lidl är Kvarg eftersom vi fått tips om det. Så vi köper på ett litet lager när vi väl är där :-) Men emellanåt köper jag Kesella. Jag tycker inte det är så stor skillnad på dem, men det är kanske som du säger att Lidls kvarg är lite krämigare. Däremot så är Lidls Kvarg är hälften så dyr som Kesella.

  • Mycket engagerad
    328 inlägg
    6 april 2011 23:01

    Ja, Arlas är svindyr. LIDL regerar på den punkten! De har även någonting de kallar för "Frukost-kvarg" bla i vaniljsmak. En del tillsatt socker och utspädd=lägre proteinhalt. Att äta som den är så blir den på tok för söt, men att köra ca 50/50 med naturell blir snuskigt gott med lite äpple, kanel och toppat med hackade nötter. Efterrättsvarning på den kombon!