icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Avokado

Veteran
1230 inlägg
13 april 2012 16:10

Hur får man dem att mogna och har svårt att se på färgen när de är klara mer än när de är lite väl mogna gräns till för övermogen?

  • Veteran
    1881 inlägg
    13 april 2012 16:53

    Om du känner lite på dom där skaftet har växt, i ena änden, så ska dom vara lite småmjuka där när dom är mogna. :) Vill du att dom ska mogna fortare, lägg dom i en påse tillsammans med äpplen.

  • Veteran
    1230 inlägg
    13 april 2012 17:03

    Tål inte äpplen

  • Veteran
    1881 inlägg
    13 april 2012 17:12

    Lägg dom ihop med ett päron eller banan då, funkar oxå. Annars får du vänta ut dom, tids nog mognar dom utan hjälp, brukar bara ta ett par dagar i rumstemperatur.

  • Veteran
    3541 inlägg
    13 april 2012 21:28

    Vi låter dem ligga i samma korg som tomater, som inte heller ska liggai kylskåpet. Framme i rumstemperatur alltså. Då mognar de i lagom takt. När de (avokadon alltså) väl är mogna kan man dock lägga in dem i kylskåpet. Det bästa är som sagt att känna på den smala änden. Hur de ska kännas för att vara perfekt mogna är något man måste lära sig (prova sig fram). De ska bara vara lite mjuka. (Min man är mästare på det, medan jag fortfarande håller på att lära mig). Det gäller att kolla varje dag om man lagt de tillsammans med tomaterna för det kan gå fort när de väl mognat, och övermogen avokado går ju inte att äta (urk). Hellre då en som bara knappt är mogen, dvs. lite fastare men ändå god. Lycka till!

  • Veteran
    1230 inlägg
    14 april 2012 11:12

    Tomater smakar ännu mer om de ligger ute vilket nog gör det värre med min tomatallergi Kan äta en viss mängd tomater om de är kylen Fast inte hårda så de inte går att tugga