icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Avrunnen yoghurt till Tzatziki

Mycket engagerad
158 inlägg
29 maj 2010 16:29

Jag använder yoghurt naturell, 0,5% 3,0% och numera 10%, som jag häller upp i ett melittafilter och låter vasslen rinna av. Är det någon som vet vad vasslen innehåller jämfört med yoghurten?Fördelen med att ha avrunnen yoghurt är att få en fastare konsistens på tzatzikin, nu när jag övergått till LCHF så gör jag likadant med 10% grekisk yoghurt för att kunna blanda in ännu mer olivolja.

  • Mycket engagerad
    237 inlägg
    29 maj 2010 17:51

    http://www.dreamfix.se/livsmedel.php?q=vassleKanske?Sen är det väl bara att väga det som runnit av.. men med tanke på att vassle nästan bara är vatten så tror jag inte det spelar så stor roll..

  • Mycket engagerad
    158 inlägg
    29 maj 2010 21:38

    Vasslen innehöll en del kolhydrater, viktigt för mig.Jag har ställt frågan till Arla på deras hemsida, jag hoppas på ett bra svar under den kommande veckan.