På gång
30 inlägg
Hur lägger man in om man tex springer upp och ner för en brant backe i ca 15 min?
Ta snitthastigheten på ditt pass, om du exempelvis sprang 8km på en timma så för du in det som "löpning 8km/h" 60 minuter. Om du sprang 4km på 30 minuter är det "löpning 8km/h" 30 minuter du för in istället, och om du kom 2 km på 15 minuter blir det "löpning 8km/h" 15 minuter.
nu måste jag fråga dig Lady... hörjdskillnaden gör ju coskå sitt eller? man förbränner ju mer om höjdskillnaden är stor (kanske inte spelar roll för folk som vill gå ner i vikt men jag tänkte rent teoretiskt)
Det funderar jag oxå på efter Lady Gs svar...
Jo, det är jobbigare uppför men det blir ju lättare att springa ner också. För inte springer ni väl i konstant uppförsbacke?
vad jag hahade förstått så tjänar man inte in "uppförsbacken på neförsbacken" om du förstår vad jag menar
Med tanke på att det hänger på fart, om man orkar hålla intensiteten, ansträgningsgrad etc så ställer jag mig skeptisk till att mna ska lägga på något extra för backen. Det känns som att man lurar sig själv då. Jag kan slå vad som att de sista rusherna upp för backen går saktare än de första, och att joggen ner går saktare och skatare. Hur räknar man det? Är det då inte bättre att föra in det som vanlig löpning, som är nära nog, istället för att försöka noja med detaljer som egentligen inte betyder så mycket? Vill ni vara helt säkra, kör med pulsklocka som har både altimeter och pulsberäknad kaloriförbrukning.
jag tänkte rent teoretiskt sen vad man för in det på på MD brydde just jag mig inte så mkt om (men kanske TS) min pulsklocka säger då alltid mer kalorimässigt än MD, och jag har haft två teorier om varför, ena är att det är höjdskillnaden och andra är att mina motoriska svårigheter gör att just jag bränner mer, kanske störst sannolikhet med en kombo