icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Bättre planering i menyer

Nykomling
1 inlägg
19 april 2017 08:23

Hej

fick min första Paleorivstartsmeny igår och första frukosten innehåller bl.a. en halv avokado och 30 gram sallad. Kikar framåt i dagarna, men den andra halvan av avokadon kommer inte att användas. (Några dagar senare ska man ha en hel avokado) Jag lever ensam och det är ingen som äter mina rester. Resten av salladen kan jag väl lägga till i kommande måltider, men avokadon får jag slänga i så fall. Kan ju äta samma frukost två dagar i rad, inga problem, men det är väl ändå tänkt att man ska kunna följa programmet rakt av? 

Tycker inte om att slänga mat 😕

Mvh

  • Veteran
    5951 inlägg
    19 april 2017 10:45

    Du kan frysa avokado.

    Gör så här:

    • Tvätta och halvera den avokado som du vill frysa in.
    • Pressa lite lime- eller citronsaft över ytorna.
    • Lägg halvorna i fryspåsar som kan slutas igen helt och så in i frysen.
    • Du kan också mosa avokadon med citronsaft och frysa moset i en lufttät förpackning.


    När du ska använda avokadon:

    Avokadons konsistens inte är riktigt som den brukar vara när du tinat upp avokadohalvorna, så det är möjligt att du kommer att föredra att frysa in överbliven avokado som mos. Just för att konsistensen förändras passar det inte längre så bra som skivor på mackan eller tärningar i salladen, och får ändå mosas till guacamole eller annan dipp – det är den i gengäld perfekt för. Smak och näringsvärde förändras extremt lite av att frysa avokado.

  • Nykomling
    1 inlägg
    19 april 2017 10:47

    Tack för tipset! 😊

    Har du tips angående överbliven vitkål också? 😊

  • Mycket engagerad
    424 inlägg
    19 april 2017 19:39

    Vitkål har lång hållbarhet. Om du inte kan köpa ett halvt eller 1/4 huvud i affären kan du ju riva ner resten och servera kommande dagar som ett tillbehör till övriga maträtter. 

     

  • Veteran
    5951 inlägg
    19 april 2017 22:25

    Vitkål kan man frysa in också, det är samma sak där. Den blir lite annorlunda i konsistensen och fungerar bäst i kålpudding, stuvningar, soppor eller grytor.

     

  • Nykomling
    2 inlägg
    26 april 2017 12:46

    Det finns fryst avocado att köpa. De är delade i mindre bitar, så det är bara att ta fram så mycket man behöver. Jättesmidig och lika gott som färsk.