Mycket engagerad
237 inlägg
Hej!Jag undrar om någon har provat BakePro (ett bak och matlagningsprotein som man ersätter delar av mjölet (ca 25% rekommenderas) med)?Har kollat på det tidigare och var lite nyfiken, tanken är ju att man minskar kolhydraterna i maten med 25% och ökar proteinet, kalorierna blir ju ungefär samma.
Intressant fråg är nyfiken på vilka svar du kommer få på den.Aldrig andvänt den själv då den är rätt dyr i inköp.
Jo, det var därför jag ville ha åsikter om den :) Använder nämligen inte speciellt mycket mjöl så den skulle räcka ett bra tag och därför skulle det kunna vara värt det om det är en bra produkt!
Hm, jag är också nyfiken på denna produkt.Även hur (eller med vilka mängder) som manersätter mjöl med tex pofiber och fiberhusk?
Har använt det några gånger "Proteinmuffins" och "Proteinkladdkakor" är ju ganska populära i vissa kretsar, finns massor med recept utan socker med sötningsmedel (om man nu ska äta sötningsmedel..) Dom blir helt ok or smaksynpunkt, kladdmodellerna godare enligt mig då det är svårt (Enligt mig, men då är jag ju ingen vidare bagare..) att få en fluffig bra konsistens på dessa muffins då det kan vara svårt att vispa ägg och sötningsmedel "Fluffigt" :) Finns även hen hel del recept där man ersätter delar av mjölet med de 80% proteinpulvrena som finns där ute, fungerar också ok.
Bakar med sötningsmedel ibland och det är bara en annan teknik för att vispa det fluffigt och lite längre tid!De 80% produkterna (de vanliga) tål dock inte värme speciellt bra vilket gör de dåliga att använda i matlagning. Får se om jag provar till hösten, anv'änder dock väldigt lite mjöl så vet inte om det är värt det :)
Andvände inget mjöl överhuvudtaget ,sötning för min del = sukrin i bakning el lite hermesetas. Hoppas hitta något som liknar bakverk eller bröd.