På gång
14 inlägg
Hejsan! Här kommer kanske en dum fråga men jag måste ställa den! Ska jag väga bananen med skalet eller? Mvh Kalimero
Ingen fråga är dum!
Du väger bara den ätbara delen, samma gäller t ex grillad kyckling eller avokado. Då väger man bara köttet utan ben/kärna/skal.
Tack för snabbt svar! Va bra, det var så jag tänkte. Eftersom jag väger precis allt jag äter så har jag lite svårt att uppskatta och gissa vikt. Vill ha exakt på allt
. Men det kommer väl med tiden.
Du kan ju väga hela bananen, med skal och allt och därefter väger du det du tänker kasta. Differensen är det du ätit upp :-)
När du sa kyckling där så tänkte jag på en sak.
Jag såg ett konsumentprogram en gång där dom tog upp fryst kyckling, tillverkarna hade tydligen sprutat in en massa vatten i kyckligfileérna så efter kycklingen var stekt så kunde de minska mellan 30-50 % i vikt. Det va olika mycket vatten vid olika märken också.
så om du tillagar frysta kyckligfileér så kan det vara bäst att väga de efter tilllagning.
Hejsan DontStop! Ja du har rätt, har faktiskt gjort så men undrat om jag fuskar
är så tacksam för alla tips jag kan få. Tackar för ditt inlägg!
Eller så väljer du rätt märke i livsmedelslistan (guldfågel och de andra stora märkena finns med vad jag vet) så får du med rätt siffror ändå. :-)
Om det inte står är det nämligen rå/otillagad vara som anges, och det skiljer alltid mer eller mindre i vikt mellan tillagad och rå vara. Så om du väger kycklingen när den är tillagad och bokför den som rå blir det fel.
Bara en tanke :-)
Det var en mycket bra tanke LadyG. Jag tycker att jag ofta saknar just mitt märke i livsmedelslistan och försöker hitta likvärdig. Men då jag skriver in egna recept blir det svårt när inte just det märket jag har finns där. Det tar väldigt lång tid för mig att få till det bra då jag ska försöka hitta andra alternativ. Har du något bra tips? Är mycket tacksam för att du delar med dig tankar och ideér!
Tack!