Nykomling
0 inlägg
Jag har hört att om man tex äter glass med blåbär så kan blåbären ta med sig en del av fettet från glassen ut ''den naturliga'' vägen. Typ som det där allipreparetat, stämmer detta elr är jag helt ute o cyklar? ;) Tacksam för svar!
Nej, det stämmer inte. Däremot har blåbär en rad andra hälsofördelar, så fortsätt gärna äta blåbär.
Johan skrev:Nej, det stämmer inte. Däremot har blåbär en rad andra hälsofördelar, så fortsätt gärna äta blåbär.Gäller det även frysta, eller har de förlorat en massa i frysningen?
Frysta grönsaker och bär går alldeles utmärkt att använda. Det är inte mycket som går förlorat genom frysning. Färskt är som alltid godast och bäst förstås..
I brist på färska bär får det bli frysta med andra ord. Jag läste den här artikeln efter att jag frågat, den kanske kan vara intressant för fler?
"Institute of Food Research i Norwich studerade näringsinnehållet i djupfrysta grönsaker och färska.
Det visade sig att somliga färska grönsaker tappade nästan hälften av näringsvärdet jämfört med de frysta.
De gröna bönorna i färskdisken innehöll 40 procent mindre c-vitamin än de i frysdisken, färska ärtor 30 procent mindre och färsk broccoli 25 procent mindre."
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/karinahlborg/article6797412.ab
Den hade jag inte sett, intressant! Enlig den studien skulle det vara bättre med frysta grönsaker..
Om man inte har tillgång till färska, närproducerade grönsaker så är nog frysta ett bättre alternativ, iaf om man jämför med "färska" som rest i 14 dagar, eller vad det nu var de kom fram till.