Jag tänkte bara höra om det kan finnas ett samband? Jag började äta nyttigt 2 januari, gick relativt lätt och bra - gick ner i vikt i lagom takt. Men runt den 11 januari dvs ca 1 vecka efter påbörjat nyttigliv så blir jag krasslig och är det i ca 2 veckor med både halsont, bihålor, lätt feber och huvudvärk. Kan det vara att kroppen rensade ur och just i början blev känslig för sjukdomar? Jag har sen den 11 januari druckit vatten med C-vitamin i. Dubbla doser under tiden jag var krasslig och nu när jag börjar återgå till normalt igen så har jag minskat till normaldoser.
Mycket engagerad
179 inlägg
Omöjligt att säga. Men någon rensning tror jag inte att det handlade om - snarare urusel tajming bara.
Det finns inga vetenskapliga bevis för att C-vitamin brus eller andra kosttilskott skulle ha någon som helst effekt på förkylning i någon form. En liten påverkan har kunnats se i vissa tester när folk ätit kopiösa mängder c-vitaminrik frukt, men så sopeciellt starkt samband finns det inte där heller. Immunförsvaret påverkas främst av sådant som hormonpåslag pga stress, dålig sömn och mediciner (som t ex pencillin som helt slår ut immunförsvaret), brist på motion samt genetik. Vissa sjukdomar, som HIV, slår också ut immunförsvaret. Källa Smittskyddsinstitutet: http://www.smittskyddsinstitutet.se/smittskydd/arkiv/myter-och-folktro/myter-c-vitamin-och-immunforsvar-/