Någon som vet vad broccoli är besprutat med? Jag är väldigt förtjust i råa grönsaker och för några dagar sen åt jag broccoli. Det är svårt att skölja broccoli i vatten och komma åt på alla ställen av förklarliga skäl men jag gjorde det i alla fall två gånger och torkade med en handduk. Idag åt jag broccoli igen och är nu ganska säker på att den här konstiga känslan jag har (och har haft) i munnen kommer från broccolin. Det är en lite brännande känsla ungefär som när man slickar på ett batteri (men mycket svagare givetvis) och det känns i hela munnen. Det går inte bort när jag dricker vatten och det sitter kvar länge. Vad kan det vara för gift?
Engagerad
59 inlägg
Det kan inte vara så att du är allergisk?
Nja, har inte haft några allergier hittills i livet så det tror jag inte. Tror du att det mesta giftet försvinner när man sköljer i vatten? Vindruvor tex äter jag aldrig nu för tiden eftersom jag läst att giftet sitter kvar även om man sköljer i vatten noga. Det är kanske fel att kalla det gift, det är ju inget man dör av men om jag säger "mindre nyttiga, oidentifierbara ämnen".
Man kan i och för sig utveckla överkänslighet och allergi även i vuxen ålder. Men testa om det blir likadant med ekologisk broccoli, KRAV-odlade grönsaker får inte besprutas alls med något. Får du samma bekymmer då är det förmodligen något i själva broccolin du inte tål snarare än något som tillsatts den.
Jo, jag vet. Får bli Krav nästa gång.
Allergier kan dyka upp precis när som helst under livet, du behöver inte ha haft några problem förut. Känner du av samma känsla nästa gång du äter broccoli så ska du nog undvika det så du inte utvecklar en ordentlig reaktion!
tänkte bara säga att vissa ämnen man kan vara känsliga mot (vet ej hur det är med rikrig allergi men när det gäller viss kors allergi iallafall) är känsliga mot värme. tex tål jag inte råa morötter men jag tål kokta/grillade i ugn. samma med äpplen tex kan ju hända att du skulle kunna tåla kokt broccoli, men då skulle jag kolla med läkare först så att du vet att det inte är rikti allergi, det gjorde jag iallafall
OK, tack Hellen, jag ska testa Krav en gång till och om det känns på samma sätt då ska jag nog undvika broccoli. Jag tror inte det är allergi men det kanske jag får veta snart.
Har själv upplevt liknande känsla med förvälld spenat, men det berodde nog på att det är så mycket järn i spenat, det va min slutsats iallfall. Kanske är det något liknande med broccoli?
Spenat är också jättegott, fast jag brukar äta bladen hela.