Hej! Är ny här och har LCHF:at typ 6 veckor. Har sett att matkontot stiger brant :-O Vi är två vuxna i hushållet och min man har ett fysiskt krävande arbete. Naturligtvis kostar det mer så här i inledningsfasen...innan jag fått koll på allt. Jag är den som håller handling och tillagning. Har börjat spara kvitton. Första fyra veckorna landade på ca 6500:- Är detta rimligt undrar jag/vi? Tidigare låg vi på 4500-5000:-/mån. Tacksam för svar och gärna tips på hur att leva lite billigare.
Nykomling
10 inlägg
Det behöver inte alls bli dyrare tycker jag. Mycket grönsaker efter säsong, lagom med bra kött och fisk, en del ägg och så lite smör och turkisk yogurt/creme fraiche/majonnäs. =) I början har man dock en tendens att äta för stora portioner, i alla fall var det så för mig. Nu äter jag dock inte LCHF längre, utan har övergått till en hemsnickrad korsning mellan GI och LCHF.
Vad äter du då? Hur ser en vanlig dag ut för er nu jämfört med förut?
Hej AnnikaE! Vet just inte vad som dragit upp kostnaden. Ska kolla över portioner. Vad det gäller grönsaker...det blir mkt broccoli, blomkål,zucchini...lägsta kh gäller. Tack för svar //csm
Hej lejonell och tack för svar! Egentligen äter vi som förut men har tagit bort potatis pasta ris bröd...ja allt "vitt" som jag säger...inga fullkornsprodukter heller. Använder mer grädde smör crème fraîche Köpt hem olika mjöler...mandel...cocos. Ostkonsumtionen har ökat...Philadelphia... Rivost...vanlig ost. Broccoli i drivor. Svårt att förstå vad som gjort ökningen egentligen.
Hej lejonell :-) Ser att du är online...go´morron! Hur ser ert matkonto...ätande ut?
LCHF är dyrt, så är det bara. Likaså att laga mat efter recept. Jag äter numer vad jag vill och räknar kalorier, då har jag koll på både plånboken och viktnedgången. Det finns många som tjänar grova pengar på alla som vill följa en diet.
Tack San för ditt inlägg :-)
Plus testade ju kostnaden för olika dieter för nåt år sen, då var lch näst dyrast med drygt 600 per vecka och person. Betydligt dyrare än vanlig blandkost mao. Ett tips för att få ner kostnaden är att planera matsedel utifrån extrapriser. Kolla sk lågprisaffärer som tex Lidl. Deras mjölkprodukter är oftast billigare än tex icas, mycket annat är billligare där oxå och minst lika bra, många gånger bättre, särskilt när det handlar om korv. :)
Tack för den upplysningen Halfdevil...mycket tack :-)
Håller med om att det blir dyrare om man inte håller stenkoll Jag köpte massor med ost på extra pris o rev samt frös in i bit, lika med ädelosten,