Veteran
5951 inlägg
Jag matade in Resorb Sport i mina livsmedel, ett av värdena (salt) redovisas inte så som jag matade in det. Jag skulle uppskatta om Johan kunde gå in och kika på varför det står 0,00375g salt per påse när jag faktiskt lagt in 1,5g salt per påse. Här: http://www.matdagboken.se/?p=matdagboken&Datum=2014-06-08
Förlåt för trådkap, men du verkar ha så bra koll LadyG :) Jag har dålig koll på hur mycket salt man egentligen bör få i sig. Jag har högt blodtryck och försöker hålla saltet på absolut minimum, men ibland får jag kramp i vaderna - betyder det att jag behöver ha något gram på maten ibland? Eller är det magnesiumbrist som är boven i dramat kanske?
Det är ingen fara throw :-) Man överlever på cirka 1g per dag, men rekommendationen är cirka 5g salt per dag. I vanliga fall får vi dock i oss cirka 10g (om man inte utesluter de vanligaste saltkällorna: bröd, flingor, ost, charkuterier, färdigmat och smör). Magnesiumbrist har flera biverkningar, varav diarré, domningar, stickningar och kramp är några av dem. Man måste inte äta salt för att få i sig extra magnesium däremot, det finns vitamintabletter med magnesium på t ex apoteket eller hälsokosten. Just magnesiumbrist har blivit vanligare på senare år i takt med att råvarorna vi äter innehåller lägre halter av bl a magnesium på grund av miljöförstöring. Vore jag som du skulle jag fortsätta att äta så lite salt som möjligt och komplettera med Magnesiumtabletter: http://www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukter/common/produktinformation.aspx?Varuid=243609
Tack!:)
Hej LadyG! Vi ska titta på detta och se vad som blivit fel. Just nu håller programmeraren bl.a. på med windows 8 och att allt ska funka där :-) Tror att det har att göra med omvandlingen salt/nattium men ska kolla upp. Detta ställer jag i "kö" och hoppas det är ok! Mvh Johan
Helt ok, allt kan inte hända på en gång :-)