På gång
41 inlägg
Hur använder ni det i er matlagning? Tex hur mycket tar ni i kaffet? var kan man mer använda det? Tacksam för tips!
Istället för annat matfett bara. I kaffet/te:t har jag tagit en dryg tsk, men äkta så du inte bränner dig, blir som ett isolerande lock! Har haft det i bakning, chokladbollar mm, fett helt enkelt.
Under min viktminskning hade jag det i precis allting (smaklösa varianten ;-)), i rejälva mängder, matskedsvis. Nu som viktstabil har jag provat tsk-varianten, men det är ju rejält mättande ;-). Man måste orka med maten oxå. Jag hade det alltså i MAT, allt jag åt, inte i bak/godis och liknande, sån`t skippade jag helt.
Ok vad är det för intressant strategi? Är det att föredra att ha i sådant fett i kosten om man vill gå ner i vikt? Jag har alltid försökt undvika fett i så stor utsträckning som möjligt Elsa
elsa88, tråden ligger under LCHF, Low Carb High fat, då ska man tillföra mycket fett. Vill man hålla kcal-nivån nere ska man dock vara sparsam med fett eftersom det ger mycket energi. Just kokosfett är bra på så sätt att det innehåller en hel del korta och medellånga fettsyror. De absorberas och lagras inte på samma sätt i kroppens fettceller utan gör sin nytta och åker sedan ut den naturliga vägen.
Men är det mättande? Eller bara fruktansvärt nyttigt? ( bortsett från kalorier och andra måttenheter)
Tja. Fett mättar ju men protein mättar lika bra som fett men till hälften av kcal-mängden, och "fruktansvärt nyttigt" är det ju inte. :-)
Tycker man om kokossmaken och väljer den smakrika kallpressade cocosa kokosfett (den gröna (dyra) burken) så är det ju dessutom gott. Men som sagt ändå full av energi.