Utmärkt medlem
670 inlägg
Har gjort filmjölksbröd idag ( men med yoghurt). Är inte riktigt nöjd, tycker det är för sött! Har du tips på bra reccept? Gärna med lite "jox" i. Jag hade idag i solroskärnor, kross, aprikos, havregryn, rågmjöl, yoghurt och honung.
Jag gör filmjölksbröd med dinkelmjöl, rågmjöl, dinkelflingor, kruskakli, torkade tranbär/russin/torkade aprikoser/katrinplommon/fikon (beroende på vad som finns hemma) och naturella cashewnötter. Honung om jag vill ha det lite sötare och nystött kummin för att få god smak. Ett gott bröd som passar bra med smör och ost eller skinka om man vill ha lite sälta. Annars är det gott med lite mosad avokado, havssalt och grovmalen svartpeppar. Kan också ätas helt naturellt, smakar nästan fruktkaka om man har mycket frukt i. Bakade ett igår så det blev lyxfrukost idag!
oh, glömde säga, det ska vara ett par matskedar olja i degen också...
I vintras gjorde jag ett med pepparkakskryddor som var jättegott. Kanske lite juligt, men jag hade gärna ätit det hela året runt. Egentligen skulle man ha lingonsylt i men jag bytte efter ett tag ut det mot frysta lingon som fått tina. Inte lika sött men lika gott!