Engagerad
69 inlägg
Hej!Jag gör egen juice i min juicecentrifug och nu funderar jag på hur jag ska kunna registrera de i matdagboken. Oftast är de samma frukter och grönsaker jag använder.Problemet är att jag inte hittar färskpressad äppeljuice, rödbetsjuice.Jag var även in på livsmedelsverket för att leta äppel och rödbetsjuice, utan framgång.Är de någon annan som gör juice själv? Och hur registrerar ni?/Tekla
Hej Tekla! Jag har samma "problem". Har löst det så att jag googlat häcken av mig (I wish, hehe..) och fått fram på´t-ungefärliga siffror. Min stammisjuice brukar ligga på 400-450 gram och innehålla en grapefrukt, en rödbeta och sen en salig blandning av olika kålsorter. Detta blir enl mina beräkningar ca 66 kcal, dvs Protein 1,3, Fett 0, Kolhydrater 14. Om du inte löst det på annat sätt är du välkommen att sno dessa siffror som utgångspunkt i din höftning. Det som gäller är ju att du kan öka på kolhydratsdelen om du pressar mer "underjord-grönsaker". Må gott!