Engagerad
58 inlägg
jag har bakat ett sesambröd jag hittade på lchfrecept.com och det blev jättebra, smakade ungefär som scones. Problemet är att det är så mycket som 2 dl skalade sesamfrön och det tar liksom över och rätt hårda är ju fröna också....är det nån som kan tipsa om nåt man kan byta ut en del av fröna mot?receptet innehåller, fiberhusk, sesamffrön, bakpulver, riven ost o ägg.
Kokosflingor? Bra om du vill ha i dig mycket fett.
havregryn kanske
Johan skrev:Kokosflingor? Bra om du vill ha i dig mycket fett.Ja, det ska jag testa nästa gång! Tack......Nyström, havregryn avstår jag så länge jag kör LCHF, men tack i alla fall ;)))
Flisan67Delar med mig av ett Scons recept jag harScones!De är halvsega, men väldigt sconesliknande och jag fick positiv respons från icke-LCHF:are. Det behövs dock smaksättning för ensamma är de ganska intensägande.1,5 dl mjölk50g smör2 msk fiberhusk2 dl pofiber1 msk kruskakli2 tsk bakpulver0,5 tsk saltValfri smaksättning: Funkar med blåbär som blev underbart gott. Men även kanel, kardemumma, andra bär ev fetaost och soltorkadetomater osv skulle nog bli super.Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torra ingridienser och finfördela smöret med fingrarna. Tryck ut det i degen tills det blir riktigt finfördelat. Blanda i mjölken och rör till en deg. Låt stå i ca 10 min. (Häll i smaksättning också). Platta ut dem till ca 1-2 cm och gör dem runda och nagga dem med en gaffel innan de åker in i ugnen.I ugnen 10-13 min, och eftergräddade dem lite i ugnen på efter värmen om de känns sega/ogräddade efter det.
Testa att mala/finhacka paranötter istället, jag tror fett/kolhydrats ration är bra där för LCHF alt valnötter om man gillar det.Dessutom kan du dryga ut lite med krossat linfrö som har 0% kolhydrater och massa fibrer, mixa gärna så det blir till konsisten av grovt mjöl.Varför inte smaksätta brödet med finklippt bacon in smeten..... sen kan man bara ta ett lager med smör på och ett stekt ägg på, mums ;)Hej svejs!