icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Feta- eller lightprodukter.

Nykomling
8 inlägg
8 april 2011 08:10

Är det någon som vet vilket som är bäst att äta allmänt, light-produkter eller den fetare varianten. Är det olika beroende på om man kombinerar det med kolhydrater eller inte? Och är det någon som vet om matlagningsgrädde är något att ha. Och vilket märke är bäst i så fall?

  • Mycket engagerad
    247 inlägg
    8 april 2011 18:14

    Jag är jätteskeptisk till light-produkter: läs innehållsförteckningarna och fundera på om du vill stoppa i dig en massa sådant?! Känns sundare och fräschare att äta riktig mat istället, oavsett om du vill gå ner i vikt eller 'bara' leva hälsosamt.

  • På gång
    15 inlägg
    8 april 2011 19:53

    Såg på Anna Skipper igår (Du är vad du äter) hon slängde matlagningsgrädden i soporna:-) Jag håller med Xara bättre med naturligt.

  • Veteran
    5951 inlägg
    8 april 2011 21:39

    Använder ni maizena i matlagningen? I så fall behöver ni inte vara rädda för den här, förtjockningsmedlet är majsstärkelse och pektin (samma som finns i ganska omogen frukt): http://www.arla.se/Default____17796.aspx?SelectedMenuItem=22211 Naturligt det med :-)

  • Veteran
    1881 inlägg
    8 april 2011 21:50

    Jag tycker keldas olika gräddprodukter är helt okej, däremot hoppar jag över mildas konstgjorda varianter med mängder av ingredienser.

  • Mycket engagerad
    119 inlägg
    9 april 2011 09:23

    Observera att det är skillnad på begreppet light och låg fetthalt. Vill man dra ner på fettet i matlagningen och inte köra bara med mjölk i såser och dylikt, så tror jag inte att man behöver vara rädd för de etablerade produkterna med låg fetthalt. Det har blivit en hysteri runt allt det här. Vad man också ska komma i håg är att många sk dietgurus tjänar stora pengar på folks osäkerhet och dåliga självkänsla. Precis som Lady G skriver, så är många tillsatser naturliga och rädslan för E-nummer måste också mattas. Alla E-nummer är inte skurkar. Lycka till med livsmedelsval allihop!

  • Mycket engagerad
    132 inlägg
    9 april 2011 12:04

    Det finns ingen anledning att använda lightprodukter - i regel räcker det med mindre mängd för samma goda smak av en fullfet produkt istället för en lightvariant som kräver större mängd. I slutändan hamnar kalorimängden på samma nivå. Dessutom innehåller lightprodukter inte bara en massa onödiga e-nummer utan numer även ofta modifierade ingredienser såsom det är med keso - så vill man slippa det, väljer man fullfeta produkter.