Mycket engagerad
141 inlägg
Funderar lite på hur ni andra registrerar fettet ni steker i. När man steker en köttbit så finns ju mycket av fettet kvar i pannan när man tar upp köttet. Räknar ni ändå med tex 1 msk smör i portionen ni äter??
Nu äter jag ju LCHF och mumsar glatt i mig fettet i pannan, gärna i någon sås, men när jag gick på ViktVäktarna för många år sedan fick jag lära mig att man inte behöver räkna fettet i pannan när man steker hela köttbitar, dvs inte köttfärs.
Jag brukar ju tillreda en rätt på 4 portioner så jag har i veckan till matlådor och i vissa rätter steker man i smör eller olivolja men det skriver jag från början sen räknar den själv ut hur mycket av fettet som är när jag registrerar maten. Annars tror jag inte det är så noga men det ska ju inte överdrivas heller.
Ok, tack för era svar.
Viktväktarna säger att rentkött och fisk inte tar åt sig så mycket fett att man inte behöver registrera det om man inte tar tillvara fettet i stekpannan.