icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

fiberhusk ??

Veteran
2752 inlägg
7 augusti 2014 10:54

tänkte göra ett recept med kesoplättar då man skulle använda fiberhusk 

finns  det ngt annat man kan använda istället  hela psyliumfrö? linfrö? någon som har tips ?

mvh Lena

  • Veteran
    1881 inlägg
    7 augusti 2014 11:36

    Tror inte resultatet blir detsamma med hela frön då fiberhusk är malda psyliumfröskal som liksom binder ihop degen och gör den smidig. Jag använder husk även när jag bakar vanligt bröd, blir toppen bra. :)

  • Veteran
    3541 inlägg
    7 augusti 2014 17:43

    Både psylliumfrö och linfrö binder vätska, så låter du det bara dra en stund så funkar det nog som ersättning. Jag har gjort kesoplättar även utan "redning" och det funkar det med. Lycka till.

  • Veteran
    3541 inlägg
    7 augusti 2014 18:48

    Kan du tänka dig att ha lite mjöl av något slag så funkar det också som ersättning.

    Tanken är att det ska ta upp lite av överskottsvätskan som blir av ägg och keso, så ju mer vätska det binder desto bättre ur redningssynpunkt. Kokos- och mandelmjöl funkar således inte lika bra som dinkel- eller majsmjöl.

    Chiafrön borde också funka att "blötlägga" det med eftersom det binder vätska på samma sätt som linfrö och psylliumfrö.

  • Nykomling
    1 inlägg
    13 augusti 2014 12:48

    Om degen inte behöver häva går det nok bra. Annars skulle linfröna bli för tunga.