Veteran
2752 inlägg
tänkte göra ett recept med kesoplättar då man skulle använda fiberhusk
finns det ngt annat man kan använda istället hela psyliumfrö? linfrö? någon som har tips ?
mvh Lena
Tror inte resultatet blir detsamma med hela frön då fiberhusk är malda psyliumfröskal som liksom binder ihop degen och gör den smidig. Jag använder husk även när jag bakar vanligt bröd, blir toppen bra. :)
Både psylliumfrö och linfrö binder vätska, så låter du det bara dra en stund så funkar det nog som ersättning. Jag har gjort kesoplättar även utan "redning" och det funkar det med. Lycka till.
Kan du tänka dig att ha lite mjöl av något slag så funkar det också som ersättning.
Tanken är att det ska ta upp lite av överskottsvätskan som blir av ägg och keso, så ju mer vätska det binder desto bättre ur redningssynpunkt. Kokos- och mandelmjöl funkar således inte lika bra som dinkel- eller majsmjöl.
Chiafrön borde också funka att "blötlägga" det med eftersom det binder vätska på samma sätt som linfrö och psylliumfrö.
Om degen inte behöver häva går det nok bra. Annars skulle linfröna bli för tunga.