Efter att ha dammsugit nätet på jakt efter recept med korn (matkorn) vänder jag mig till MD och hoppas någon har förslag på hur man kan använda matkornet. Kornotto känner jag till, och att man i princip kan byta ris/bulgur/quinoa mot matkorn. Men kornet har ju en egen smak, egna egenskaper och dem vill jag framhäva. Kornet förtjänar att framhävas, inte bara åka med på ett hörn som en tämligen anonym kolhydratskälla. Vilka smaker gifter sig korn med? Vilka skär det sig emot? Hur påverkas kornets egenskaper om jag låter det kallna, blir GI lägre då? Jag har tusen frågor, och inga bra svar :-)
Veteran
5951 inlägg
Har du kikat på denna sidan? http://www.barleyfoods.org/ Här fanns en massa info. Skummade bara igenom lite snabbt så jag vågar inte säga om det hjälper dig, men massor fanns det att läsa iaf. =)
Det verkar finnas bra recept, men i cups och oz (jag är usel på konvertering) fast jag kanske kan stjäl själva grundidéerna och pilla på egen hand :-)
=) Går ju alltid att experimentera själv, men annars finns det tabeller för omvandling på nätet. Försökte kopiera in en här men den började bara se skum ut så det är bättre du får titta själv på den. http://www.transonline.no/conversion.htm Ser lite oredigt ut i början men scrollar du ner så hittar du en tabell som heter, Cooking: Metric Conversion Table.
Jag hakar på här. Jag har hittills bara använt matkorn som tillbehör i mat (typ ersättning av ris), i sallader och som hela korn i matbröd. Men det finns säkert fler idéer och goda recept.