icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Fler undersökningar?

Veteran
5951 inlägg
22 juli 2010 18:50

En ny forskningsrapport visar att frysta grönsaker innehåller mer näring än färska. Dom färska grönsakerna förlorar upp till 45 procent av sin näring innan de når konsumenterna. (källa: http://www.sund.nu/docs/artikel.asp?td=20100410&art=1157&tem=3)Nån som känner till om det finns fler undersökningar på området?

  • Mycket engagerad
    235 inlägg
    23 juli 2010 10:07

    Aahh det där har jag också hört. Vet ingen exakt källa men jag hörde att frysta grönsaker "plockar dem" när de är "färdigväxta" därför har de mer näring, medan färska måste "plockas" smått omogna, för att de ska färdas så långt och då mognas de på vägen, i lådor och utan jord eller sol typ, vilket gör att de inte får lika mkt näringsämnen som de frysta...

  • Veteran
    5951 inlägg
    23 juli 2010 16:15

    Den förklaringen känner jag igen, tack! Det var mest det jag var ute efter, jag ville veta hur det hänger ihop egentligen.