Nu har jag inte testat min teori speciellt mycket än, men det verkar faktiskt som att portionerna till lunch och middag blir mindre om jag tar en assiett med grönsaker före maten.Jag har försökt tallriksmodellen, att låta grönsakerna ta halva tallriken, men jag staplar ju på höjden istället då... Nej, jag var tvungen att lösa det på något sätt och nu tror jag att jag hittat något.Förrätt!Det har hittils bara varit helt vanliga sommargrönsaker i påse, inget exotiskt med andra ord. Men fullt tillräckligt för att jag, när det var dags att äta, skulle ta en helt vanligt portion istället för de jättelika jag brukar kunna smälla i mig.Det måste bevisligen inte vara så krångligt eller avancerat. Kokta grönsaker från fryspåse, kanske lite broccoli eller brysselkål, strimlade morötter, vitkålssallad, vanlig grönsallad, linser, bönsallad, tomatsalsa.... jag kan komma på många intressanta saker man skulle kunna inleda måltiden med.Idén har fallit väl ut hittils som sagt, så jag tänkte jag skulle dela med mig av den till fler. Det kanske finns fler som gör så? Eller fler tips?
Veteran
5951 inlägg
Bra idé!!
Hej,Tack för tipset, det borde fungera, jag tar ocksà ofta för stora portioner, men om jag börjar med en stor sallad brukar jag ta mindre mat.Till vintern skall jag prova med grönsaker för dà är jag inte sugen pà kall sallad.
Som tur är kan man ju göra kalla sallader i värmen, vitkålssallad med lingon t ex eller strimla morot och kålrot ihop och droppa ner citronsaft. Hacka lök, körsbärstomater och en liten bit vitlök, salta och peppra och blanda i en skål så har man en enkel tomatsalsa.Det måste inte vara kokta grönsaker mao, och det är väl tur det för i den här värmen är det kalla rätter som gäller :-)