Veteran
5951 inlägg
Hur ska man egentligen bära sig åt för att fotografera mat så den ser lika god ut som den är? Har precis upptäckt att hur jag än vänder mig så ser chilin inte alls lika trevlig ut på bild som den gör i verkligheten...
Det lär ju vara otroligt svårt. Lackad mat ser vi nog i flera kokböcker. Svårare om man vill äta den efteråt ;)
Jag pratade med en kvinna som jobbar som fotograf och hon sade att just mat är det svåraste som finns att fotografera. Ingen människa i världen skulle sätta i sig den maten som visas upp på bild med tanke på hur mycket lack som finns ovanpå och grejer som stoppas in under för att lyfta upp och få rätt proportioner. :)
Tack, då är det inte jag som är helt usel på fotografering :-) Tyckte väl att det verkade skumt, för chili ser himla aptitligt ut i verkligheten men på bild blev det inte alls lika bra. Färgerna blev helt matta och det ser sörjigt ut snarare än någonting annat :P
Ljussättning, miljö och vinkel. Jag tycker också att det kan vara skitsvårt ibland. Beror helt på vad man fotar. Kolla på receptsidor som har foton. Där kan du få lite tips! Ljus: Jag älskar naturligt ljus, dagsljus. Ställ rätten i ljuset från solen. överkurs? gör ett reflexfiler utav folie. Miljö: vissa typer av mat ser helt enkelt inte bra ut när man fotar det på ett träbord. Prova att fota den ngn annanstans i ditt hem. Vinkel: Experimentera! Fikabröd och bakverk fotar jag nästan alltid från sidan. Mat däremot? svårt! beror på rätten. ...Chili kan jag dock tänka mig att den är svår. Jag har samma problem med Kesoplättar haha ^^
Pasta med lins- och tomatpastasås blir också bara en salig gegga... Trots att det ser så smarrigt ut i verkligheten. Men jag ger inte upp, och jag tackar för alla goda råd och nya kunskaper om fotografering!