icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Frukostbullar

På gång
41 inlägg
5 oktober 2011 12:40

Jag har gjort detta receptet precis, men när jag tog ut bullarna så skönk de ihop och de är rent degiga? Jag gjorde på halva receptet. Nån som har provat att göra de? Har ni lyckats? Kan jag ha gjort bullarna för stora så de kanske behövde vara inne längre? Nån som kan hjälpa mig!! Mvh Ulrika

  • Mycket engagerad
    237 inlägg
    5 oktober 2011 15:56

    Jag har inte provat receptet men om man är osäker på om bullarna är färdiga kan man stoppa en termometer i en av bullarna. De ska vara klara vid 98 grader. =) Annars kan man ju knacka lätt på dem - om de låter ihåliga så är de klara.

  • Veteran
    3541 inlägg
    5 oktober 2011 22:32

    Ja är de degiga och sjunker ihop så ska de vara längre i ugnen. Prova som sagt att knacka lite på dem om du inte kan avgöra på utseendet eller med termometer. Sen blir "scones" (bakpulver-bullar) med keso eller kvarg lite kladdigare än vanliga. De blir bättre när de svalnat, fast de är ju godast helt nybakade och varma. Bakpulverbröd ska ju helst ätas direkt.

  • På gång
    41 inlägg
    5 oktober 2011 22:36

    Har någon nåt bra och gott recept på bröd som känns som vanligt bröd att äta?

  • Veteran
    3541 inlägg
    5 oktober 2011 22:43

    Ulli77, det var ett lite väl luddigt uppdrag :-) för i så fall svarar jag: gör ett vanligt bröd! Men jag antar att du vill ha någon tvist? Låg kalori, lågt kolhydratinnehåll, högt proteininnehåll, lågt GI eller nåt annat?

  • På gång
    41 inlägg
    5 oktober 2011 22:51

    ja förlåt, det framgår ju inte att jag kör lchf kost ;-) Men det är alltså bröd som är ok vid lchf kost

  • Veteran
    3541 inlägg
    5 oktober 2011 22:57

    Nej, det framgick ju inte någonstans... Jag tittade inte ens på de frukostbullarna utan på de som hette bara Frukostbullar här i receptsamlingen. Jag tror du får svårt att hitta något mjukt bröd som blir som vanligt bröd utan att använda mjöl. Möjligen kan du använda mandelmjöl eller psylliummjöl (fiberhusk el. likn). Vill du prova på något knäckebröd istället så kan jag rekommendera fröknäcke och använda mandelmjöl.

  • Veteran
    2296 inlägg
    6 oktober 2011 17:42

    Knäcket är sjukt gott, men tyvär hårt da, kolla Shiizukas blogg hon har bakat så sjukt bra bröd http://www.matdagboken.se/?p=blogg&UserID=23104

  • På gång
    17 inlägg
    7 oktober 2011 00:18

    Förut fanns det ett recept här som hette LCHF Frallor men jag hittar inte den tyvärr. Det var labbe52 som hade lämnat in. Jag har en kopia på den och de var jätte goda. Vet inte riktigt om jag får skriva den här i recept samlingen! Så jag går och lägger in den på mitt blogg iza71.