Ägg är ju ett ganska tacksamt att ta till när men vill ha enkla mellanmål och lättare luncher. Mitt problem är då att jag har en del känningar från gallan. Jag har haft ett par anfall o blivit utredd av läkare men hittills inte kunnat koppla det till något specifikt livsmedel. Jag kan äta allt sån där som annars är typiskt att man måste undvika vid gallbesvär - till nu! Ibland när jag äter ägg blir jag illamående eller blir "uppblåst" och får ont i mellangärdet. Vad kan man ta till istället om man inte kan äta ägg????
Nykomling
1 inlägg
Keso, kvarg, salami
Vad har du för krav på ditt mellanmål? Jag gillar att ta till en proteinshake, ett äpple och lite nötter (10-15 gram), keso, en banan.
Mitt krav är att det ska kännas enkelt!! Brukar hacka kokt ägg, blanda med keso o krydda med lite salladskrydda och äta på fincrisp. Det är enkelt för mig. Nu är ägg kanske inte lika aktuellt längre så jag söker ersättning till det. Vill undvika alltför många byttor och grejjer när man åker till jobbet för att ha "rätt mat" med sig.
Keso går ju bra att variera med många olika saker - tonfisk, sardin, bär, frukt (äpple är gott). Om du har en blender finns massor med olika möjligheter att göra smoothies, och de går bra att förbereda och ta med.
Min galla ska opereras bort, det ska bli skönt :)
Hoppas det går bra med operationen. Jag har opererat bort min gallblåsa och blev betydligt bättre i 10 år och sedan har besvären kommit tillbaka, men inte lika mycket som före operationen.
Ja, jag hoppas på operationen och sedan är det väl bara att inte äta så mycket dumheter hoppas jag :)
Jag har opererat bort gallblåsan för sju är sedan och det var något av det bästa jag gjort.Tydligen kan en del fortfarande känna av kramper i gallgångarna efter att gallan är borttagen, men jag har inte haft någon typ av gallbesvär alls efter att gallblåsan togs bort.
BillieL Jag har också beställt att få komma till den kategori som inte får besvär efteråt :)