Läste nyss en tråd om Shiratakinudlar och att de skulle ha lågt kolhydratsvärde. Jag sökte lite på dessa nudlar på nätet och fick fram det här näringsinnehållet per 100 g: Energi: 5kcal Protein: 0g Fett: 0g Kolhydrater: 0,3g Och tydligen skulle de påminna om glasnudlar i smak och konsistens. Låter nästan lite för bra för att vara sant:) Jag har nästan helt uteslutit nudlar från min kost då jag tycker det drar iväg mitt energiintag för mycket när jag försöker hålla mig på 1300 kcal/dag. Så glad blir jag när jag hittar sådana livsmedel. Samma sak kände jag när jag ”upptäckte” vitkålen och lättkeson! För mig är det avgörande att jag kan äta mig mätt, annars slutar det i ”sug” och dåliga val. Därför är jag tacksam när jag hittar livsmedel med låg energidensitet ED (livsmedlets kaloriinnehåll dividerat med vikten). Känns nästan som de där genvägarna som man säger inte finns. Är det någon annan som har tips på andra livsmedel med låg ED-faktor, eller förhållandevis lågt ED jämfört med produkter inom samma produktgrupp? Tex har jag spanat på carbzone.se och där har dom bland annat low carb pasta med relativt lågt ED om man jämför med ”vanlig” pasta. Häls Elsa
Engagerad
63 inlägg
...problemet m nudlarna (har inte orkat prova det pkt jag har i skafferiet ännu) är väl primärt kostnaden? Har förstått att många får en långvarig mättnad men kanske inte i paritet m pris per port jmf m vanl nudlar. Själv äter jag mkt vitkål i alla upptänkliga former eller brytbönor el broccoli fr frysdisken, det om ngt måste ha bra ED?!
Ja precis, jag har också vitkål i allt haha.. gott, mättande, funkar bra att kombinera med det mesta och kalorisnålt.. kan det bli bättre:D Brytbönor har jag aldrig hört talas om, vad är det för sort?? :) Jag älskar bönor!