På gång
49 inlägg
Ligger här i magsjuka men vart sugen på glass...när man går på lchf kan man äta sorbeglass eller finns de glass recept på glass till oss :)
Nu "äter jag allt men inte alltid" men då jag åt LCHF gjorde jag parfait. Blanda vispad grädde med äggula. Rör försiktigt ner hårt vispad äggvita. Tillsätt hallon och/eller lite riven mörk choklad. Blir väldigt hård i frysen så man måste planera och ta upp den lite innan man tänkt äta. De tillfällen jag var bekväm satte jag in en liten skål vispad grädde i frysen, knappt en halvtimme. Då jag tog ut den öste jag på några hallon som jag micrat - "glass" med varm hallonsås :-)
Tyvär finns det ingen bra glass att köpa. Den som finns i butik är en bluff. Men det finns massor av bra recept på god hemma gjord. Mixa frysta hallon i en blender med Turkisk yoghurt och lite grädde så får du en snabb variant typ Smothie vill man kan man ju frysa den mer
Det lät ju riktigt gott MissMullig - måste absolut testas!
Gör det .Så här då våren är på G börjar man se över just sådana recept*L* Har köpt en glass maskin men ej provat den ännu,men det börjar bli dax nu så man är redo då värmen slåt till
Jag köpte en glass som var just "LCHF med lågt GI" helt okej.. inte så söt men till frukt var det perfekt.. köpte den på ICA Maxi..
#gyllin90 Var just den glassen jag menade med bluff
Delar med mig av ett recept jag hittat ullisbullis Fakirglass Hon har börjat göra glass utan kolhydrater. Den blir mycket fluffig och god utan grädde(som de flesta lchfglassrecepten innehåller) och busenkel att göra: Glass ca 4 port. 8 st. äggvitor 3-4 äggulor 1-2 dl. rapsolja(eller annan neutral olja) smaksättning Gör så här: Vispa äggvitorna hårt. Vispa sedan äggulorna med olja i en annan bunke som när du gör majonäs. Använder du 4 äggulor så går det åt mer olja än med 3. Det ska bli som majonäs i konsistensen. Blanda sedan i valfri smaksättning i ägguleröran. Jag har använt sötningsmedel(½-1 dl. sukrin), bordsvattenaromer(banan, toffee-kola, vanilj, eller jordgubb från lchfbutiken) Det går ju ockå att använda bär mm men då blir det ju lite kolisar såklart. Blanda sedan försiktigt ihop alltsammans och häll över i en plastbunke med lock(en gammal Bigpack-låda blir perfekt storlek). Ställ i frysen några timmar. Behöver inte röras
Sorbet är ofta extremt fettfattig men fullproppad med socker så det ska du absolut inte välja om du äter enligt LCHF... Själv har jag glassmaskin och då finns det oändliga möjligheter för att göra egen glass. Men även utan glassmaskin kan man förstås göra egen glass, bara att den inte blir lika "perfekt" som i maskin. Googla på LCHF glassrecept och prova dig fram! Basera på äggulor och vispgrädde + smaksättning, t.ex hallon, så är du nästan framme ;)