Tänkte bara kolla om jag förstått det här rätt :) När man äter näring som snabbt tas upp av kroppen (socker etc men även vassleprotein) frigör kroppen mycket insulin på en gång, en sk insulintopp. Insulinet verkar både för att lagra protein i muskler och fett i allmänhet. Men om man då äter söta / sura godisar, som inte innehåller fett, och inte i anslutning till måltid, borde det väl inte bli någon fettinlagring? Känns som att det enda som borde hända är att lite glykogen lagras i muskler och lever? Skulle iaf kunna förklara varför jag är smal som en pinne trots gediget godisintag under min ungdom :) Fast sen kan ju godis vara dåligt på andra sett, ifall de innehåller vissa färgämnen, om man får hål i tänderna och jag tror för många insulintoppar per dag kan leda till försämrad insulinkänslighet och slutligen diabetes typ 2. Korrekt?
På gång
32 inlägg
...och eftersom man inte kan redigera så kom jag på lite följdfrågor... Om det jag skrev ovan stämmer, borde man inte rimligt kunna låta bli att lägga in godis som saknar fett/protein ifall man äter det flera timmar från en måltid? Får man insulintoppar av alkohol också?
ang insulintoppar av alkohol,d vet jag faktiskt ej!vet att alkoholen trycker ner blodsockret,har diabetes sen 1984,alltid får man lära sig nå nytt,ler..