Engagerad
61 inlägg
jag skulle vilja göra en gryta som jag kan proppa i allt möjligt och som det blir mycket av utsn att kolisarna drar till himmlen.....hjälp någon...
Antingen så letar du efter ett färdigt recept på någon LCHF-vänlig sida eller så googlar du på de ingredienser du vill ha i din gryta tex "kålrot LCHF" och "palsternacka LCHF" osv Du lär dig vilka ingredienser du kan ha mycket av o vilka du bara ska använda lite av. Kålrot ex är 6,4 g KH per 100 gram och palsternacka ligger på 11 g KH per 100 g. Så jag skulle rekommendera till att börja med, tills du lärt dig tankesättet, ett färdigt recept där du redan från början se E% fördelningen och då är ju matdagboken jättebra, leta bland recepten här under fliken "recept". Eller om du är betalande medlem så finns färdiga menyer för 4 veckor :)
Hittade en LCHF-gryta här: http://www.matdagboken.se/?p=recept&ReceptID=480
I receptet Johan lade ut skulle jag ta bort soyan. Panang currygryta på fläskkött med rättika Den här rätten innehåller 72.3 g fett, 10 g kolhydrater och 52.5 g proteiner per portion. Beskrivning En asiatisk-inspirerad gryta med rättika istället för potatis. Ingredienser 1 kg grytbitar av fläsk 150 g röd paprika 150 g gul lök 1 st grön chilifrukt 50 g champinjoner 250 g rättika 1 brk kokosmjölk, 400 ml 3 dl vispgrädde, 40 % 2 msk panang curry pasta 1 1⁄2 tsk salt 25 g smör Så här gör du Bryn köttbitarna i smöret och lägg ned dem i en gjutjärnsgryta tillsammans med panang curry pasta, kokosmjölk, grädde och salt. Låt koka tills köttet börjar bli mört under cirka 20-30 minuter. Skala rättikan och skär upp den i bitar stora som riktigt tjocka pommes frites och häll ned i grytan. Låt koka ihop under cirka 5-10 minuter. Hetta nu upp stekpannan på nytt och häll i oljan och woka champinjoner, chili, lök och paprika. Häll i allt i grytan och rör om och vänta några minuter. Servera och njut!
tack
Har fler om du vill ha på kyckling och ev på köttförs