Utmärkt medlem
555 inlägg
Hej jag fixade en gulachsoppa/gryta nyss och provsmakade den men oj vad den blev het, jag använde nötfärs, lök. vitlök. morötter. potatis och santa maria het krydda kan man hälla i något annat så den blir mildare jag har spett med ganska mycket vatten med och den står och småkokar nu tacksam för alla försla
Lite socker kan mildra hettan. Du kan oxå hälla av lite av spadet och fylla på med nytt vatten, då späds det ut ordentligt. Risken då är väl att även god smak tunnas ut. Att röra i eller servera med creme fraich kan oxå funka.
Lägg i en potatis, låt den koka med en stund och ta sen upp den och kasta potatisen. Potatisen absorberar en hel del, men är det väldigt starkt kanske det inte räcker med bara en.
Om du skulle ta för mycket peppar, chili, sambal oelek eller någon annan stark krydda, tillsätt då mera fett t.ex. vispgrädde , smör eller olja så rundas hettan av.
Ett annat knep är att servera något svalkande till som yoghurt med riven gurka kryddat med färsk mynta och lite salt.