icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Hållbarhet på sushi

Engagerad
58 inlägg
6 juni 2011 22:09

Funderar på att köpa med mig en låda sushi imorgon vid lunchtid (på restaurang) som jag tänkte äta till lunch på torsdag. Hinner nämligen inte fixa det då. Men funkar det tro, om man förvarar det i kylen i två dygn, eller blir den dålig? Hört om någon bakterie som bildas i riset om man inte förtär det direkt. Rädd...... Någon?

  • Veteran
    3541 inlägg
    6 juni 2011 22:18

    Nej, sushi ska man inte spara så länge. Det finns som sagt en bakterie i ris som INTE dör vid kokning och som trivs extra bra i sushi (sötman i riset bl.a.). Så spara INTE sushi men än möjligen från en kväll till morgonen därpå. Sök på nätet så hittar du mer om det.

  • Engagerad
    58 inlägg
    6 juni 2011 22:37

    Jag har sökt och det jag hittat är att man kan förvara det i kylskåp max 2 dygn (vilket jag ju tänkt...).

  • Veteran
    3541 inlägg
    6 juni 2011 22:41

    Men hur vet du hur länge riset förvarats på restaurangen innan du förvarar det i 2 dygn? Men visst kan du prova. Du lär väl känna om du får lite förgiftningssymptom :-)

  • Engagerad
    58 inlägg
    6 juni 2011 22:45

    Det vet jag inte. Men det stod också att på "seriösa" restauranger så har de en lägre temperatur i kylen än vanligt kylskpå (8 grader) och då håller det mycket längre. Men jag vet inte. Vad är det värsta som kan hända?

  • Veteran
    1881 inlägg
    6 juni 2011 23:23

    Det värsta som kan hända är matförgiftning. :( Håller förövrigt med Mait, skulle inte spara färdig sushi så länge. Varför köper du inte fryst istället? Brukar finnas på större ica butiker och den jag ätit har varit helt okej. :)