På måndag gäller det för mig och maken. Då ska vi börja med LCHF-Strikt ;D Så i helgen kommer vi rensa i skafferi och kylskåp och åka iväg och handla så vi inte kan skylla på något för att tillåta oss att fuska när det blir jobbigt. Vad behövs? I basvaror alltså som oljor, smaksättningar etc etc....och behöver byta ut hela kryddhyllan för att ha kryddor utan tillsatser? Vill att allt ska bli rätt.Vill inte misslyckas med detta. Vill börja må bra igen inifrån och ut.
Nykomling
1 inlägg
Lite tips http://www.matdagboken.se/?p=forum&visa=trad&TradID=6321&Sida=1 http://www.matdagboken.se/?p=forum&visa=trad&TradID=6308&Sida=1
Hej! Här hemma väljer jag så långt det går att ha färska örter. Smaken blir så otroligt intensiv och fräsch och det doftar underbart i köket =) De jag använder mest är bladpersilja, timjan, basilika, rosmarin, salvia, oregano. Övrigt som smaksättare använder jag b.l.a färsk chili av olika sorter och färsk ingefära. Lycka till!
Inte för jag har med det att göra, men :) Om du tror att det blir så jobbigt att du känner att du måste rensa skafferiet för att klara av det, ska du inte fundera på något annat istället då? I vilket fall önskar jag lycka til!
Rensa skafferiet vill jag ju göra från all skräpmat etc. Jag ser ju inte LCHF som en diet utan en början på ett bättre och mer välmående liv. Så det blir lite som "ut med det gamla och in med det nya" Jobbigt kommer det säkerligen vara i början när man är van vid att kunna ta vad man är sugen på när man vill....jag vill ju inte ha det så och vill nu i början inte ha något hemma som kan locka för mycket. Kroppen behöver ju få avvänjas från allt skräp som jag ätit tidigare.