Jag var på Willys i förra veckan, tror jag. Då såg jag att de sålde stora förpackningar(1700g) med "kycklingöverlår med ryggben". Den var s.k. "neutralmarinerad" vilket innebär vatten, surhetsreglerande, salt och socker ungefär. Så när jag tog ut och kollade på förpackningen idag så såg jag att det stod att den innehöll 300 kcal per 100g. Det är ju dubbelt jämfört med den kycklinglår/klubba med skinn som finns i databanken! Dessutom så väger ett överlår 280 gram och det står ju inget om att beräkningen var gjord på benfri vikt. Det skulle innebära att ett enda kycklingöverlår går på 840 kcal. Oavsett vilket så är det ju väldigt mycket mer än "normalt" med 300kcal/100g eller är det bara jag som reagerar?
Mycket engagerad
237 inlägg
Det låter väldigt mycket. Nu så äter jag bara kyckling bröst men ändå.
Näringsberäkningen brukar alltid vara på den ätbara delen, alltså utan ben.