icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

hembakat bröd..

Nykomling
1 inlägg
6 april 2009 13:54

Försöker hitta recept på något gott och nyigt bröd.. Utan nötter och gärna lakosfritt:) någon som har nått gott att dela med sig av ?

  • På gång
    32 inlägg
    6 april 2009 19:32

    jag leker mig fram med hembakat bröd. tänkte baka i veckan så kan slänga skriva det här igen när jag gjort detta :)

  • Nykomling
    1 inlägg
    6 april 2009 21:41

    tack gärna:)

  • Nykomling
    3 inlägg
    6 maj 2009 20:28

    Ett superbra grundrecept: 50 gr jäst 1 tsk salt 1 msk socker 1 msk fett 5 dl vätska mjöl Nu kommer det svåra-fantasin!!! Socker= sirap, farin,sylt,marmelad,honung.... Fett=margarin,olja,smaksatta oljor... Vätska=vatten, mjölk,yoghurt, även smaksatt,nyponsoppa,saft... Smakämnen= spenat, oregano+tomatpure,ost,vitlök,fröer,rester i kylskåpet tex. kokt kall potatis riven, morötter rivna, gammal cremefraiche gräddfil eller sur grädde,mixad majs,tacosås,dressingar... Mjöl=blanda och mixa. Komihåg att om du använder mycket grova mjöler ska de bara vara halvdelen och vetemjöl resten. Blanda (vätskan ska vara 37 grader, värm i micron) Blanda till en lite klibbig deg, hellre för lite än för mycket mjöl. Jäs 30*baka ut till vad du vill*jäs i 30 till. Småbröd och frallor 200-225 grader ca 12 minuter Limpor 175 grader ca 30 minuter Använd ögon och näsa... Har du mer fantasi? Pensla innan gräddning med.....vadsom helst Doppa/strö med...vad som helst Jag får alltid komplimanger för mina bröd...hoppas du får det med!

  • Engagerad
    52 inlägg
    6 maj 2009 20:37

    super brodrecept!!! Tack! ;-) har ska fantiseras nar jag far tid!

  • Nykomling
    6 inlägg
    31 juli 2009 20:24

    Jag bakar eget matbröd. Nu undrar jag hur jag ska göra för att räkna ut hur många kcal det är i det. Ska jag väga varje ingrediens för sig och sedan försöka räkna ut ett värde eller hur gör ni andra?

  • På gång
    32 inlägg
    1 augusti 2009 18:16

    Vill man ha ännu nyttigare bröd kan man skaffa lite bakprotein, tex Dahlblads Bake Pro, och byta ut en del av mjölet mot sådant.