Jag har kört LCHF i två månader och i början gick det bra, tappade 5 kilo. Men senaste månaden har det stått helt still med vikten. Jag kan inte se att jag fuskar eller gör något annorlunda. Har läst lite i LCHF böker om tips men står bara att man ska testa sig fram. Funderar på om jag kan ta bort alla feta såser gjorda på crem fresch/ grädde. Eller om jag ska ta bort gi-knäcke bröd, som jag äter en skivaen av dagen av. Ligger på 78kcal och 4,6 kolhudrater per skiva. Eller så kanske osten är problemet, äter en billing ost i veckan på 500g varav 0,5 kolhydrater per gram. Hur ska jag göra?? (dessutom tränar jag 2-3 gånger i veckan)
Mycket engagerad
182 inlägg
Jag upplevde samma sak när jag åt Atkins/LCHF under ett år. 7 kg ner sen var det stopp. Har så här i efterhand förstått att jag skulle ha börjat se över mitt kalori-intag parallellt med att jag höll koll på kolhydraterna om jag skulle fortsätta minska i vikt. Man måste ju ligga på underskott för att gå ner i vikt vilken diet man än väljer. :) Förmodligen är det så att du nu ligger på jämnvikt, och blir precis lagom mätt av precis den mängden mat din kropp behöver för att stå på +-0.