På gång
14 inlägg
Hejsan. Jag skrev för 2 veckor sedan att det går så trögt för mig. Har gått ner 2.4 kg på 2 månader,och det har inte hänt något sen sist. Gör jag fel i att äta av allt fast inom ramarna så klart? Jag väger maten,motionerar och tycker annars det går riktigt bra, förutom VIKTNEDGÅNGEN!!! Vad kan jag göra för fel och hur ökar jag förbränningen? Hjälp mig,har ni några tips till mig!!
Jag tror helt enkelt att du äter förlite, rekomenderat kalorintag är 1200 om dagen..
Man står inte still i vikt av att man äter för lite snarare brukar det handla om att man underskattar sitt matintag och/eller överskattar sin träning. Hur många kalorier äter du per dag? Äter du upp dina motionskalorier?
Det kan visst bero på att man äter för lite för då går kroppen in i svält och då vill den inte ge ifrån sig ett gram utan tar till sig det lilla som kommer in.
"Det klassiska uttrycket att ens kropp hamnar i svältläge om man äter för lite kalorier har egentligen ingen större grund i verkligheten. Äter man mindre kalorier än kroppen behöver så kommer man att gå ner i vikt. Att ens viktnedgång går i vågor är naturligt och vätskenivåer i kroppen kan göra att man står still i upp emot 2 veckor (6). Så om man är säker på sitt kaloriintag och man tycker att viktnedgången går långsamt så ge det tid. Om det fortfarande inte händer något och man äter mer än 1000-1500 kcal/dag (beroende på kön och vikt) så kan man sänka kaloriintaget ytterligare. Om man redan äter mindre än 1000-1500 kcal/dag så bör man försöka hitta felkällor i ens uträkningar och sen köra vidare. Slutligen bör man kontakta vården då det finns sjukdomar (och medicin) som kan leda till att man får en ordentligt sänkt ämnesomsättning". Läs hela inlägget detta var en summering på slutet. Intressant läsning =) http://traningslara.se/svaltlage-lag-amnesomsattning-del-2-de-som-sticker-ut/
Det jag reagerar på när jag går in och tittar i din matdagbok är bland annat att alla vikt- och volymmått ät väldigt runda. Alltså hela 10-tal. Det brukar vara ett tecken på att man snarare uppskattar mängden än faktiskt väger och mäter. Våta ögonmått är ofta väldigt mycket generösare än vad en våg skulle vara. Där tror jag att du har en felkälla. Du lägger upp mer än du tror. Det andra jag reagerar på är att du använder dig av livsmedelsdatabasens färdiguträknade rätter. Typ: fiskgratäng utan potatismos, älgfärsbiff stekt, falukorv stekt. Det finns ju ingenting som säger att du och livsmedelsdatabasen tillagar rätterna likadant. Så jag skulle göra mina egna recept om jag var du. Så jag har full koll på vilken styckningsdel, hur mycket fett och mjöl och andra ingredensier som verkligen ingår i de rätter jag lagar. För, som sagts ovan, att man skulle står still för att man äter för lite? Det finns inte! Färre kalorier in än kalorier ut ger viktnedgång. Om man inte har hormonrubbningar eller andra metaboliska abnormiteter. Och det är ovanigt. Mitt råd är alltså att väga allt! Skapa egna recept och väg. Och om du kan välja på lätt eller medel i en motionsform. Välj lätt. Även om svetten lackar. Lycka till!
Hejsan. Ja jag brukar göra egna recept som tex älg- biffarna. Ibland är jag o nallar av motionskalorierna. Jag är ganska enkelspårig när det gäller min kost. Jag har vägt upp vad det mesta väger o hur mycket jag kan ta av något. Jag har vägt upp tex vad en ostskiva,skinkabiten, knäckebrödet osv väger. Sen har jag utgått efter de måtten varje gång. När jag lagar mat brukar jag räkna ut vad varje portion, beroende vag jag har haft i maten . Brukar ni laga er portion för sig när man lagar åt fler? Kan det vara där felet blir? Ska bli mer noga när jag mäter. Men min motion måste väl ändå sätta fart på vikten- tycker man. Springer ca 40 min- 3-4 gånger per vecka. Äter 1115 kcal per dag. Borde det inte hända något då? Annars- hur mycket måste jag motionera mer? Tack för svaren!! Men allt kansk