icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Hur bra är GI-bröd?

Engagerad
51 inlägg
11 januari 2012 10:09

Hallå där! Jag har en fråga, det är nämligen så att jag kom över ett recept på GI-bröd, och har bakat detta, äter två skivor varje morgon.. Men jag undrar hur bra det är egentligen? När man försöker gå ner i vikt? Jag räknar ju kalorier och äter GI-inspirerat så det kanske inte ska spela så stor roll så länge jag inte överskrider min kalorisumma? Här är receptet, så kan ni kolla vad det innehåller, eller baka det själva, det är supergott och mättande! GI-Matbröd 3 dl dinkel fullkornsmjöl 3dl rågmjöl 0,5 dl linfrön 0,5 solrosfrön 0,5 dl pumpafrön 2dl blandade nötter(mandel, cashew, paranötter, dalnötter) 4 tsk aprikoser, torkade i bitar 6 dl ypughurt naturell 1,5 tsk bikarbonat 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång form, bröa med sesamfrön. Dela alla nötter så de inte är fullt så stora. 2. Rör ihop alla ingredienser i en skål. Lägg över i formen. Grädda i nedre delenav ugnen i 40-45 min.