Nykomling
4 inlägg
Jag kör en blandning av GI och Iso just nu, tränar 2-3 styrkepass i veckan och går långa promenader. Varje dag när jag reggat min kost och motion i matdagboken, så "fattas" det protein. Jag följer de recept som finns i matdagboken, men jag väljer ju själv, följer alltså inte färdiga menyer. Hur kan jag enklast fylla på med mer protein de dagar det behövs. Vill helst slippa proteinpulver...
Jag brukade äta kvarg med lite hackade nötter på, gott om protein både i kvarg och nötter.
Jag vet ju inte hur du äter men oftast så blir det ju ganska bra med protein till middagen.
Prova med att laga dubbla portioner av din middagsmat och ät den andra halvan till lunch dagen efter.
Kan vara speciellt bra om du vill undvika mejerivaror. Annars keso kanske kan vara något. 50g 4% keso = 6g protein.
Det finns en ost som är väldigt proteinrik utan att vara så fet att man får dagsbehovet på en macka, "Munkens svarta" från Västgöta kloster. 1 dl är lite över 50g, cirka 110kcal men du får hela 16g protein.
Orkar du med 100g ost får du 33g protein mao, det är t om bättre än kycklingbröst (30g protein per 100g råvara) och tonfisk på burk (29g per 100g råvara). Men det är ganska mycket ost
Oftast ger ju mat (lunch och middag) nog med protein. Det är kanske frukosten och mellanmålen som är proteinfattiga. Jag försöker utgå från ägg, kvarg eller keso när jag gör mina småmål. Ex smoothie på vaniljkvarg och kokt ägg till frukost. Kvarg med musli är en annan variant. Mellanmål är det gott att blanda keso med vaniljkvarg och lite varma bär, blir nästan som risifrutti. I undantagsfall blir det en proteinbar, propud eller proteinmilkshake.