Hej! Jag har just registrerat mig, men jag har lite problem med att mäta sådana saker som frukt, grönsaker och pasta. Jag brukar äta en halv gurka, en tomat, en morot, en lök och en paprika varenda dag. Men jag har ingen aning hur många portioner detta är, eller hur många gram. Nu kanske det inte spelar så stor roll eftersom det är ganska små mängder kalorier och exakthet inte är lika viktigt. Men när det kommer till spaghetti så blir det lite problem. Visst, jag kan dela upp ett 1kg paket i 10 delar så det är 100g, men sitter nu med ett redan öppnat paket och jag vet inte nån bra metod att mäta. Ska man väga före eller efter matlagning liksom? De livsmedel som var inlagda sen förrut stämde inte alls överens med vad som står på förpackningar. T.ex en tomatsås som enligt burken innehåller 40 kcal per 100g, räknades ut att ha över 100 kcal. Och det var ju när jag skrev in protein, fett etc
På gång
21 inlägg
Rekommenderar dig att skaffa dig en bra hushållsvåg. Den kommer du ha nytta av! Kostar ca 200-300:- på ex OnOff. Väg före matlagning. Den tomatsås du lagt in hamnade på 50 kcal/100 gram så det stämmer säkert att det står 40 kcal på paketet. Många livsmedelstillverkare räknar inte så exakt..
Ah, tack så mycket! Får fixa en våg då. De kanske räknar med den ökade metabolismen som kryddan medför. :P
Haha, ja det hade varit en kul funktion ;-) på med chilli bara!
Jag väger allt var för sig. Till och med kaffet för sig och mjölken för sig! Är jag petig, eller? Nä, jag vill ha KOLL på mitt liv!