På gång
49 inlägg
Jag har förstått att flera av er planerar upp innan vad ni ska äta under dagen och när för att inte falla för frestelser. Jag undrar hur ni gör rent praktiskt? Fyller ni i allt här i matdagboken eller har ni en egen "pappers matdagbok"? :)
Jag fyller i vad jag ska äta en dag i förväg. Och håller mig till det 9 av 10 ggr.
Pja.. det beror på. Frukost äter jag samma varje dag (tvåäggsomelett med ost och/eller skinka), hemmamaten är ju lätt att planera och lika så lunchlådor (har börjat ta med mig sådana till jobbet för första gången) så det skriver jag in i förväg. Äter jag på lunchrestaurang skriver jag in i efterskott. Äter oftast tre gånger om dagen, fukost, lunch och middag. Har jag något "kvar" på kvällen blir det kvällsmat, annars blir det bara te.
Jag lägger inte in längre, jag har hittat mitt, Äter 5 gånger om dan var 3 tim o har då planlagt alla mål utom kanske middagen som jag bara tar så jag klarar mig , inget omtag enkelt för mig Finn Crisp 2st till frukost me nått pålägg o tomat eller gurka samma efter 3 tim om jag är på farten 1 bar eller en chake, annars en grönsallad me ev tonfisk, middagen vad jag har, sen till kvälls varma koppen o crisp, eller fil o finnCrisp
Jag brukar också fylla i en dag i förväg (i matdagboken) vad jag ska äta, iaf frukost, lunch och middag. Mellanmål blir det jag är sugen på den dan, så det lägger jag in samma dag. Har jag inte planerat dagen i förväg så brukar det sluta med alldeles för många kalorier redan innan middan så det är ett måste! :D
Jag gör i ordning maten och sen skriver jag i innan jag äter. När jag jobbar så fyller jag i min matsäck innan jag åker. Har stenkoll på vad jag stoppar i mig och vågar inte annat även fast jag vid det här laget kan mycket utantill. Ska man gå ner i vikt så gäller det att ha koll :)